Uređuju se gradska kupališta

Otvoreni bazeni Kragujevac radovi

Kupališna sezona na otvorenim bazenima u Kragujevcu zvanično će početi polovinom juna, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Trenutno se na otvorenim bazenima kosi trava, u planu je zamena pločica u bazenima, ali i kompletna rekonstrukcija tribina.

Otvoreni bazeni Kragujevac radovi

“Radovi koje trenutno obavljamo obuhvataju sređivanje kompletnog kompleska gradskih bazena. To podrazumeva košenje trave i zamenu pločica u bazenima, ali, što je najbitnije od svega, i kompletnu rekonstrukciju tribina. U pripremi za predstojeću kupališnu sezonu najveći problem nam predstavljaju  vremenske prilike, koje nam ne idu na ruku, ali imamo sreću da su tu volonteri iz Kancelarije za mlade koji nam dosta pomažu”, rekao je direktor Sportsko privrednog društva Radnički, Bojan Ilić, dodajući da su u toku radovi i na Šumarčkom jezeru, koji obuhvataju košenje podvodne trave i “presvlačenje” cele plaže šljunkom. 

SPD “Radnički” planira da posle 8 godina, ponovo uvede termin za noćno kupanje na otvorenim bazenima, na kojima će tokom leta biti organizovane brojne manifestacije. O bezbednosti kupača tokom kupališne sezone u Kragujevcu brinuće više od 30 spasilaca, raspoređenih na bazenima i jezeru. 

Cena ulaznice će biti kao i prethodnih godina, 200 dinara, a novina je da će od 16 časova ulaz koštati 100 dinara. Kragujevčani će biti u prilici da kupe pakete od 10 i od 20 karata za otvorene bazene i da na taj način ostvare popust od 30 odsto. Tradicionalno, prvog dana kupališne sezone na otvorenim bazenima ulaz će biti besplatan.

Otvoreni bazeni Kragujevac radovi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *