Nabavljen automatizovani robot za čišćenje gradskih bazena

Čišćenje dna i zidova gradskih bazena od sada će obavljati automatizovani usisivač u koji je grad Kragujevac uložio 800.000 dinara.

Nakon ulaganja u renoviranje partera otvorenog bazena, poseta bazenima je nikada veća. Ta poseta mora da se vrati još boljim poslovanjem SPD „Radnički“, zbog čega smo za čišćenje bazena nabavili automatizovanog robota, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Automatizacija procesa omogućava našem sportskom društvu da još brže i efikasnije čisti bazen, angažuje manji broj ljudi koji sada mogu da učestvuju u realizaciji drugih procesa. Kako bi SPD „Radnički“ bilo još bolje i efikasnije radićemo na tome da ulaganja u sportsku infrastrukturu budu još veća čime našim sportistima omogućavamo uslove za ostvarivanje još sjajnijih rezultata. Imajući u vidu da SPD „Radnički“ ima tri ekipna sporta koja igraju najjače takmičenje u Evropi, a posebno zbog odbojke i rukometa, u narednom periodu očekuju nas ulaganja u halu, kako bi ona zasijala na još višem nivou. Da bi Sportsko privredno društvo „Radnički“ učinilo još boljim, grad Kragujevac daje sve od sebe da ovakva ulaganja postanu normalna stvar i standard, poručio je Stevović.

Posle toliko godina Kragujevčane smo vratili na gradske bazene, koji su puni dece koja treniraju plivanje i pre nego što naši sugrađani dođu, izrazio je svoje zadovoljstvo Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“. Sezona nam je u punom jeku a i ulaganja su nam konstantna. Pored podvodnog robota za čišćenje bazena, nabavili smo i vaterpolo semafore u vrednosti od oko milion dinara, s obzirom na to da smo imali velikih problema u najvažnijim evropskim utakmicama. Ovih dana, najavio je Uraković montiraće se dugo najavljivani tobogani za decu na dečijem bazenu i pečurka za osveženje građana.

Inače, poseta gradskom bazenu na dnevnom nivou je oko 1500 ljudi, a u SPD „Radnički“ očekuju da će u avgustu taj broj dostići i 2000.

Podsetimo, celodnevna karta za otvorene gradske bazene je 300 dinara, a popodnevna od 16.00 sati – 150 dinara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *